top of page
Waterschap
Installatie met VR-kijkers voor waterschap Friesland in de foyer van de Stormruiter.

Augustus – september 2018

I.s.m. Dennis Molema, Louise Caspers en Harm Naaijer.

 

KwantorX
Vormgeving robot KwantorX

Oktober 2017.

In samenwerking met Gidi van Liemd en Henk de Reus.

 

 

 

 

 

KwantorX is eigendom van Stichting Robot Ludens.

Publieksruimte Roegzand
Ontwerp en bouw van de publieksruimte voor de voorstelling Roegzand.

April 2017.

 

Een halfpanoramaprojectie bij de kerstspeech van de dean van Minerva: Dorothea van der Meulen.

15 / 12 / 2016

 

Kraanvogels Onbekend land
Aankleding Noordelijke première van de voorstelling Onbekend Land.

Houten Huis.

21 / 10 / 2016

 

Vedute
Vedute
2014

 

"Vedute is opgericht met als doel een bibliotheek van ruimtelijke manuscripten op te bouwen: een verzameling driedimensionale objecten, allen in gesloten vorm 44 x 32 x 7 cm, die als gevisualiseerde gedachten het begrip ruimte zichtbaar en toegankelijk maken." Vedute.

 

Vedute hield een wedstrijd waar verschillende academies aan meegedaan hebben. Hieronder zal ik mijn inzending toelichten.

 

Een van mijn eerste associaties met de vorm van de Vedute manuscripten was die van een kijkdoos.

 

Daarnaast leek het me interessant om te spelen met de specifieke, opgegeven maten van Vedute, waardoor ik al snel gefascineerd was door het idee om een manuscript te maken dat er van binnen groter uitzag dan het van buiten leek.

Na dit op verschillende manieren te hebben geprobeerd, kwam ik erachter dat ik het eigenlijk veel interessanter vond om het manuscript te gebruiken om opnieuw naar de ruimte om me heen te kijken. Ik heb daarom mijn focus verlegt van ruimtes binnen in het manuscript naar de ruimte rondom het manuscript.

Ik heb drie ronde kijkgaten gemaakt en zes vierkante gaten, welke als venstertjes fungeren. Ik heb er bij alle drie de kijkgaten voor gezorgd dat je blik door middel van de spiegels naar tenminste twee richtingen gestuurd wordt; steeds op een andere manier.

We zijn zo bekend met de vorm van een kamer: vier muren, een plafond, een vloer; hierdoor letten we minder goed op wat we eigenlijk zien.

Ik hoop dat ik mensen met dit manuscript voor een kort moment op een andere manier naar de omgeving kan kijken.

Routes
Routes verbeeld
2013

 

Route 1:

Een plattegrond van / route door mijn huis. Voor iedere ruimte heb ik een muziekstuk uitgezocht wat voor mij daarbij past. Op de cd's staan kenmerken van de desbetreffende kamer geschreven.

Mijn fobie voor spinnen beïnvloed in grote mate hoe ik me voel in een ruimte. De hoeveelheid angst die ik voel bij een ruimte heb ik weergegeven met een roodbalkje naast de cd. Ook is dit terug te horen in de muziek op de cd's.

 

Route 2:

Een Hemelsbrede lijn van mijn huis naar de academie, waarbij ik alles weergeef dat ik tegenkom op die lijn. Ik heb deze route op twee verschillende manieren uitgewerkt. dit zijn de twee filmpjes die je hiernaast ziet.

Bosjesmannetjes
Bosjesmannetjes
2012

 

 

bottom of page