top of page
Decorontwerp van de voorstelling Pippin bij musicalgroep Vals Alarm.

Voorstellingsdata: 25 en 26 januari 2019

 

Pippin
Decorontwerp van de voorstelling Pippin bij musicalgroep Vals Alarm.

Voorstellingsdata: 25 en 26 januari 2019

 

Stormruiter
Decorbouw voor de voorstelling Stormruiter.

Juli - september 2018

O.l.v. ontwerper Harm Naaijer

 

Decor Roegzand
Decorbouw voor de voorstelling Roegzand.

April 2017.

O.l.v. ontwerper Harm Naaijer

 

 

RENT VA
Decorontwerp voor de voorstelling RENT
bij musicalgroep Vals Alarm.

Voorstellingsdata: 28 - 30 / 12 / 2016

 

In de video een scène uit de voorstelling.

voor meer registratiebeelden van de voorstelling,

klik hier.

Seizoensopening Grand Theatre
Seizoensopening Grand Theatre
1 september 2016
 

Twee interactieve installaties i.s.m. Chantalla Pleiter en Teackle Soepboer. En vormgeving van de routing in het gebouw tijdens het event.

 

Afstudeervoorstelling
Afstudeervoorstelling
Juli 2016
 

EIndexpositie van 9 t/m 14 juli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met ondersteuning van Garage TDI in Assen.

RENT afstuderen
Ontwerp RENT - Afstudeerproject
Januari 2015
 

Ik heb ervoor gekozen om RENT op een andere manier te brengen dan normaal gesproken gedaan wordt. Naast de originele verhaallijn heb ik een nieuwe verhaallijn gemaakt, waarbij het verhaal van RENT wordt verteld door Mark, in een setting tien/vijftien jaar later dan het originele verhaal. Hij deelt met ons zijn film en herinneringen van die tijd.

Er wordt wel gewoon gewerkt met het originele script van RENT, maar met hier en daar een aanpassing.

Er zijn een aantal redenen waarom ik voor deze aanpassing gekozen heb. Allereerst wilde ik een vorm vinden waarbij ik het stuk beter in deze tijd kon plaatsen. Het verhaal is qua tijd en plaats erg tijdgeestgebonden. Door het stuk op deze manier te

spelen denk ik dat de historische geladenheid er minder toe doet, waardoor het verhaal kan de focussen op de meer universele thema’s van het stuk: liefde, vrijheid, angst en vriendschap.

Daarnaast is het stuk is een fragmentarische vertelling waarin we Mark en zijn vrienden gedurende één jaar tijd volgen. Dit fragmentarische aspect van het verhaal vond ik goed passen bij het fenomeen herinneringen. Gedachten en herinneringen zijn vaak van de hak op de tak en verschijnen als snelle, korte momenten waar je aan terugdenkt. In mijn beeldtaal komt dit fragmentarische karakter van herinneringen terug in de vorm van vierkante projectiedoeken in verschillende groottes en op verschillende posities in de lucht.

Worteldagen 2014
Performance tijdens de Worteldagen
Pinksteren 2014
 
 
 
 
 
Energize Festival
Energize festival - Sustainable Safari's
November 2014
 
Onder begeleiding van theatergroep De Jongens hebben we met een groep studenten van de kunstacademie en een aantal studenten van de academie voor popcultuur, gewerkt aan een route door de stad bestaande uit vijf bouwketen, waar op een beeldende manier aandacht werd besteed aan verschillende onderwerpen die te maken hebben met duurzaamheid: de Sustainable Safari's.
Ik was samen met Anne Brouwer verantwoordelijk voor de keet over bioindustrie. Wij hebben de keet omgebouwt tot een kermisattractie en door middel van een schaduwspel de kwestie van de plofkip aangekaart.
 
 
 
 
Performance - presentatieavond 3e jaars
19 december 2013
 
Bij het thema 'lichaam' hebben alle derdejaars een subthema gekozen om onderzoek naar te doen als basis voor een performance.
Mijn performance is tot stand gekomen naar aanleiding van mijn onderzoek naar 'mens en gedrag'.
 
 
 
 
Worteldagen 2013
Performance tijdens de Worteldagen
Pinksteren 2013
 
Het publiek stapt naar binnen in een tuinschuurtje en ik sluit achter hen de deuren. Na een paar seconden start het nummer 'Come un Fiore' van Ludovico Einaudi in. Van buitenaf plak ik met  stukjes zwart papier de ramen dicht, tot het binnen in de schuur helemaal donker is. De duisternis valt ongeveer tegelijkertijd met het einde van het nummer.
Het nummer start opnieuw en via een achterdeur kom ik de ruimte in. Ik ga op de trap zitten die naar een vide leidt en zing over dit nummer van Ludovico Einaudi het nummer 'Far Far' van Yael Naim. Gedurende het nummer laat ik vanuit het plafond kleine voorwerpen zakken die ik daar gevonden heb en aan touwtjes heb opgehangen.
Wanneer dit is afgelopen begeleid de gids het publiek weer naar buiten.
 
Boucherie de nuit
Ontwerp voor Boucherie de Nuit
2012
 
Ontwerp voor het stuk Boucherie de Nuit (Nederlandse vertaling: Nachtslacht) voor de benedenzaal van het Grand Theatre; vlakkevloer.
bottom of page